Lang geleden was de keuze in brillen vrij beperkt. Klassieke monturen hadden een standaard look die vooral gericht was op functionaliteit. Ze waren meestal rond of licht ovale van vorm, gemaakt van stevige materialen zoals metaal of  kunststof. Het was in die tijd meer een noodzaak dan een modeaccessoire. Stijlvolle ontwerpinnovaties waren zeldzaam en het idee van een bril als persoonlijke uiting was nog niet echt doorgebroken. Bekende modellen waren zwart of bruin en hadden een duidelijke, robuuste bouw.  Tegenwoordig herken je misschien nog de vintage stijl in sommige moderne interpretaties. Een opvallende lijn dat de grenzen van klassiek design naar moderne esthetiek verlegde, is Mykita brillen, bekend om hun  monturen die de brug slaan tussen toen en nu.

Zo zagen de klassieke modellen van vroeger eruit

Monturen die je vandaag de dag ziet zijn niet te vergelijken met die uit het verleden. Hendaagse monturen zijn een manier om je persoonlijkheid uit te drukken en passen bij elke stijl en gelegenheid. Ze komen in allerlei vormen, van subtiele rondingen tot gedurfde geometrische patronen. Je ziet heldere kleuren en patronen die vroeger niet normaal waren voor een brilmontuur. Innovatieve materialen zoals titanium en flexibele kunststoffen maken de brillen comfortabel. Heiming Aben heeft zich ontpopt als een voorloper in deze trend door een assortiment aan te bieden dat deze moderne geest uitstraalt. Klassieke modellen worden opnieuw uitgevonden met een twist, waardoor ze perfect passen in de esthetiek van de 21e eeuw.

Dit zijn de hippe modellen die nu in de winkels liggen

Een blik op de huidige montuurmode toont een gewaagde mix van retro en futurisme. Sommige brillen hebben ingebouwde smart features zoals Bluetooth-connectiviteit en zelfs displayprojectie. Het draait niet alleen meer om zien of gezien worden. Het gaat om een statement maken, om het verleggen van de grenzen van wat een bril kan zijn. Theo brillen, bijvoorbeeld, staan bekend om hun unieke designs die soms lijken op kleine kunstwerken voor op je neus. Zo evolueren monturen voortdurend met onze culturele en technologische ontwikkelingen. Ze weerspiegelen onze tijd en laten zien dat de toekomst van persoonlijke stijl grenzeloos is.

monturen